הוסף למועדפים מומו בפייסבוק
הרבה פעמים אכלתם גלידה של פלדמן אבל לא ידעתם מה מקור השם. כעת יש לכם הזדמנות להכיר ולדעת יותר על העבר וההווה של חברת הגלידות של פלדמן.

אחת מחברות הגלידות והקינוחים הכי מפורסמת וטובה בארץ היא של פלדמן. הגלידות של פלדמן מיוצרות מזה עשרות שנים, והטעם שלהם מוכר היטב בבתים רבים בישראל ואפילו בחוץ לארץ.

הסיפור של הגלידות של פלדמן מתחיל הרבה אחורה. עוד לפני הקמת מדינת ישראל ב-1948, כאשר הבריטים שלטו בארץ ישראל, ייצר מר פדיה פלדמן ז"ל ורעייתו ברכה ז"ל גלידות בבית הקפה המפורסם שלהם בעיר רחובות. הייצור היה ברמה המקומית ובאווירה ביתית.

טעמן של הגלידות היה כה נפלא וטעים, עד אשר גם במקומות אחרים במדינה, מלבד רחובות, רצו לטעום ולאכול אותן. מר פדיה התחיל לייצר יותר ויותר גלידות לכל האנשים והילדים, עד שבשנת 1963 הוא פתח מפעל לייצור גלידות, כדי שיוכל לייצר הרבה גלידות לכל ילד ומבוגר שביקש.

מאז אותם ימים ועד היום, תקופה ארוכה מאוד של
50 שנים, התפתח המפעל והחברה התרחבה עוד ועוד.
היום המפעל כבר גדול מאוד, ויש בו כ-100 עובדים והוא
מייצר לא פחות מ-200 מוצרים!

במפעל מייצרים קרחונים ושלגונים, גלידות וחטיפי גלידה,
טילונים, קרמבו, קינוחים ועוד.

המוצרים כל כך טעימים כך שהרבה מאוד אנשים וילדים,
גם מחוץ למדינת ישראל, רוצים לאכול את הגלידות ושאר
הקינוחים של פלדמן. לכן המוצרים שמיוצרים במפעל לא
נמכרים רק בישראל, אלא גם בארה"ב הגדולה ובמדינות
רבות ביבשת אירופה.

פעם רק מר וגברת פלדמן ז"ל ייצרו את הגלידות המעולות שלהם, וכיום עושים זאת כאמור לא פחות מ-100 אנשים. עוד הרבה דברים השתנו מאז, אבל דבר אחד נשאר כמו שהוא מאז ועד היום – האיכות והטעם של הגלידות. מר פדיה תבע את הסיסמא "איכות מעל הכול", כי הכי חשוב לייצר את הגלידות מהמוצרים הכי טובים שיש.

אין כמעט אנשים בעולם ובישראל, ובטח ילדים שלא אוהבים לאכול גלידות ודברי מתיקה (ממתקים) אחרים. זה טעים, זה כיף וזה ממכר, אבל הכי חשוב לאכול את זה בכמות ראויה ולא גדולה מדי.